Zoeken
 • Bostuinonderhoud.nl

Abonnement en beheer

Voor het beheer en onderhoud van de bos tuinen van onze klanten hebben wij een flexibel abonnement ontwikkeld. Dit houdt rekening met de diversiteit van alle verschillende tuinen.


Ons stelt het in staat verschillende werkzaamheden aan beplanting en bomen uit te voeren die passen bij het seizoen. Voor u is het voordeel dat er geen achterstallig onderhoud ontstaat.


Tegelijkertijd zorgen wij voor een ecologisch verantwoord beheer.


Ecologisch beheer van uw tuin


Een ecologisch beheer van uw tuin betekent respect voor de mens, het bodemleven en al wat daarop leeft.


In een bostuin heerst een veelal organische kringloop waarbij de verschillende delen elkaar beschermen. Deze organische kringloop bestaat uit flora, fauna en schimmels. Net zoals in het menselijke lichaam kan ook de weerstand en biotoop van de tuin op een natuurlijke wijze worden verhoogd.


Dit heet ecologisch tuinieren.


Mensvriendelijk


Een vakkundig onderhouden tuin is door de seizoenen heen een bron van genieten. Een mensvriendelijke tuin die u betrekt bij de natuur en waar u deze naar lust kunt beleven en bestuderen.


Mensvriendelijk onderhoud van uw tuin houdt in:

 • Verschillende perkjes worden netjes gehouden.

 • We zorgen voor planten die bloeien in de zomer en in het voorjaar.

 • Uw wandelpaadjes worden vakkundig onderhouden.

 • De plekken waar u rustig wilt zitten worden netjes verzorgd.

 • Te ruige onkruiden en invasieve exoten zullen we wieden en verwijderen.


Wij denken met u mee voor variatie in begroeiing, zowel in het doorzicht van uw tuin als in het reliëf.


Diervriendelijk beheer


Een diervriendelijk beheer en onderhoud van de bos tuin is gericht op:

 • Vogels

 • Vlinders

 • Kleine zoogdieren


Hierbij is het belangrijk te beseffen dat we de ene soort aan willen trekken om de andere te weren of af te stoten. Laat u de natuur de vrije loop, dan komen ook de ongewenste indringers die ruimte benutten. Meestal zijn dit prooidieren waar u niet op zit te wachten.


Dit valt met een ecologisch en diervriendelijk beheer te voorkomen.


Voor de vogels vergt dit voldoende voedselplanten en de gelegenheid om te nestelen. Ten tweede is het noodzakelijk dat er goede en voldoende schuilgelegenheid voor hen is.


Zowel vlinders, hommels als bijen hebben nectarplanten nodig. Door inzet van waardplanten kunnen verschillende tuinvlinders worden aangetrokken. Waardplanten zijn onder andere distels en brandnetels, maar ook klaversoorten.


Sta toe dat kleine zoogdieren zoals muizen en egels wel in uw bostuin mogen overwinteren. Ook moeten deze voedsel in de tuin kunnen vinden. Dit heet fourageren.


Wat u van onze hoveniers mag verwachten:


 • Wij komen alleen in goed onderling overleg bij u langs.

 • Bij het beheer van uw tuin gebruiken wij natuurlijke meststoffen en plantversterkers.

 • De diversiteit en aantrekkingskracht van aanwezige planten, bomen en struiken zetten we in om ongedierte te voorkomen.

 • De meeste van onze gereedschappen zijn fluisterstil, tenzij we daar door grote werkzaamheden niet onderuit kunnen komen. In dergelijke gevallen beschikken we over machines met een zeer grote capaciteit, waardoor de belasting en inzet zo kort mogelijk is.

Voor meer informatie en een prijsopgave kunt u ons via de contact pagina bereiken.


14 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Vergunning voor het kappen van bomen

Ook wij hebben gewoon een vergunning nodig voor het kappen van de bomen in uw tuin. Deze kapvergunning is tevens vereist als wij een boom heel grondig moeten snoeien, bijvoorbeeld door een kruin te ve